Készítsünk papírvirágot!

2009. 05. 08. Jóné Fürj Andrea

Scrapbook papírjaink számtalan felhasználási módja közül szeretnék most egyet bemutatni. Ezek, a könnyen elkészíthető papírvirágok, melyek mutatós díszei lehetnek hagyományos oldalainknak, de képeslapok díszítésére is kitűnő. A virágokat számtalan méretben és színben el lehet készíteni. Használhatunk hozzá egyszínű vagy mintás papírokat de a legszebb virágokat mindkét oldalán mintás papírból készíthetjük, mivel majd úgy fogjuk hajtogatni a szirmokat, hogy látszani fog a papír minkét oldala.


Nagyításhoz kattins a képre! Nagyításhoz kattins a képre! Nagyításhoz kattins a képre!
  1. Vágjunk ki 10 darab kb.2,5 -3 cm átmérőjű kört. Méretük attól függ, mekkora virágot szeretnénk készíteni. 3cm-es körökből 6 cm átmérőjű virágot  kapunk.
  2. Mielőtt elkezdjük a hajtogatást a körök széleit krétázhatjuk, tintázhatjuk ezáltal még szebbek lesznek a kész virágok.
    Körünk alsó felét kétoldalt behajtjuk, hogy alul összeérjen a behajtás, majd megfordítjuk és még egyszer behajtjuk ellenkező irányban. Így elkészült a virágunk első szirma, most hajtogassuk meg a többi darabot is!
Nagyításhoz kattins a képre! Nagyításhoz kattins a képre! Nagyításhoz kattins a képre!
  1. Vágjunk ki alátétnek egy az előbbiekkel azonos méretű kört, amire majd a szirmokat ragasztjuk, folyékony ragasztó segítségével.
  2. Ha szépen felragasztottuk a szirmokat, kicsit várunk hogy megszáradjon a ragasztó és a szirmok stabilan álljanak. A következő lépésben elrejtjük a középen maradó kis rést. Használhatunk kisebb virágokat, de egy nagyobb méretű miltonkapocs is szépen mutat középen.

Ezzel készen is vagyunk, már díszíthetjük is vele hagyományos oldalunkat!

Nagyításhoz kattins a képre!
Tipp: ha csak 1-2 vagy három szirmot ragasztunk össze, nagyon szép kis virágbimbót kapunk, ami jól kiegészíti a nagy virágunkat!
Mindenkinek jó alkotást kívánok!

Címkék:
Kategória: Kezdőknek, Legfrissebb

Tetszett ez a cikk?

RSS frissítések
Kérj e-mail értesítőt az új cikkekről

Itt kérd a Scrapbook Hírlevelet!
Regisztrálj és fejleszd scrapbook tudásodat!